Kjetil Skøien – Performative Video: Live Actions Made for the Camera

Velkommen til åpning torsdag 26.02.15 kl. 19.

27.02-22.03.15.
Atelier Nord ANX holder åpent torsdag og fredag 15-18, lørdag og søndag 13-18.

Atelier Nord har gleden av å presentere Kjetil Skøiens utstilling Performative Video: Live Actions Made for the Camera på Atelier Nord ANX. Skøien viser 3 performance-videoer, alle spesielt utviklet for videomediet.

I In the End the Day Came to the Dark Room utforsker Skøien et nedlagt kulturhus fra Sovjettiden i Riga. Videoen kan oppleves som et minnebilde, en reise tilbake i tiden til da det fortsatt foregikk aktiviteter i kulturhuset. Hands On Table viser en koreografisk sekvens, hvor Skøiens armer og hender slår mot et bord og skaper en musikalsk og fysisk performance, tilsynelatende autonomt. Den tredje og siste videoen, For Dance Alone, viser en gruppe fysisk og psykisk utviklingshemmede som møtes for å danse og bevege seg i Nord-Finland. De utforsker sine fysiske, kroppslige muligheter med en hengivenhet og inderlighet. Read more

Kjetil Skøien - Performative Video: Live Actions Made for the Camera

Kartlegging av honorarpraksis

Vi i Atelier Nord har i 2014 drevet pilotprosjektet Vis Videokunst! som har som målsetning å etablere et nasjonalt nettverk for visning av film- og videokunst på et bredt utvalg av arenaer utenfor de store byene. I 2014 har vi hatt Nord-Norge som satsningsområde og har gjennomført flere turneer med kuraterte programmer og arrangert visning og debatt på Kortfilmfestivalen I Grimstad og Tromsø Internasjonale Filmfestival.

En viktig del av prosjektet er etablering av en praksis og satser for utbetaling av vederlag/honorar til kunsnterene i programmet. I denne forbindelse gjennomfører vi en kartlegging av praksis på området og håper du kan ta deg tid til å svare på denne spørreundersøkelsen.

Her er lenke til undersøkelsen:
https://no.surveymonkey.com/s/S2LPC9Z